top of page

Vem är Therese Wallter?

Energi - Glädje - Vilja

Det är tre ord som kännetecknar Therese.

Med 13 elitsäsonger bakom sig, 44 landskamper, 1 EM-silver, 4-SM silver, 1 danskt silver, 3 år som proffs i Danmark med kvartsfinalspel i Champions League, har Therese erfarenheter av att ha ett positivt mindset för att hantera stressade och pressande situationer, se möjligheter, vara förbered för prestation och tillsammans med detta ha en bra vardag.

Therese är en före detta elithandbollsspelare som älskar att inspirera andra till att nå framgång, ha den mentala hälsan i balans och ha ett positivt mindset. Då hon av egen erfarenhet vet hur långt den mentala delen kan ta en, vill Therese få dig och din organisation medvetna om hur ni kan påverka ert tankesätt och agerande och på så vis hjälpa er att nå dit ni vill. Hon har praktisk erfarenhet av medveten mental träning från 14 års åldern. Hon började med att lyssna på freestyle i sängen med kassettband från Lars-Eric Uneståhl för att hitta ett lugn för den ambition hon hade för sin handboll- och skolsatsning. 

 

Therese är uppvuxen i Helsingborg med sin familj som gett henne en bra grund att stå på. Efter gymnasiet flyttade hon till Skövde för att satsa på sin handboll och samtidigt vidareutbilda sig. Hon är utbildad till civilekonom med inriktning marknadsföring och har arbetat med både marknadsföring, försäljning och projektledning. Nicklas är mannen i hennes liv och de har två underbara pojkar.

Handbollen har varit en stor del av hennes liv, som 11-åring började hon kasta boll i Vikingarnas IF. I ungdomsåren ville hon mer än bara träffa kompisar med sin handboll. Therese ville utvecklas och uppleva mycket med sin sport. Med hennes ledande och drivande egenskaper har Therese på ett naturligt sätt varit lagkapten i flera av lagen hon spelat. 

 

Handbollen har gett henne otroligt mycket som inte bara har med handboll att göra. Det har utvecklat henne som person, hon har fått se mycket och inte minst spendera många timmar i veckan med fantastiska människor som har haft samma driv som hon själv. Hon har också stött på tuffa och jobbiga situationer som gjort henne starkare och gett insikt i hur man kan hantera dessa situationer. 

TW52 - Copy.jpg

Hur gör du dig medveten? Min erfarenhet är att medvetenhet skapar massa möjligheter samt öppnar upp för att påverka.

Therese är stolt medlem i: 

Talarföreningen_medlem.PNG
Isak Bandstein_ThereseWallter.jpg

Utbildningar:

Diplomerad coach enligt ICF

UGL - utveckling av grupp och ledare

Mötesresan - effektiva digitala möten 

The wheel of Excellence 

Civilekonom med inriktning marknadsföring

bottom of page